fredag, oktober 17, 2008

You'd better shape up!

Skärpning är det som gäller nu. Jag har börjat strongt i alla fall!

Jag köpte ju ett F&S-kort i juni, vad blev det av det? Well... Vid midsommar råkade jag bli icke-singel och då fanns det plötsligt mycket annat att göra. Dessutom blev det väldigt mycket lyxmat, mysmat, vardagslyx osv... Ni vet hur det är. Men nu så har jag stramat åt hängslena, så för några veckor sedan började jag igen och då tränade jag varannan dag i nån vecka. Nu har det gått ner en liten aning, mest för att jag är hos M mest hela tiden men har rena t-shirtar i Bromma. Men ja, igår tränade jag senast, innan det var det i fredags.

Man märker hur snabbt man kommer av sig. För det första har jag gått upp nästan alla mina kilon igen, eller rätt många av dem i alla fall, och när jag insåg det för nån vecka sen så kände jag att det får vara nog. Det märks också så himla väl i hur mycket man orkar på träningen, jag har börjat lite snällt men jag orkar nästan inte mer ändå. Har börjat träningspassen med att springa 10 min på bandet och sen 5-10 min i rask promenad med 5 i lutning, och det var riktigt kämpigt de första gångerna och det var länge sen det var så. Men på samma sätt märker man hur snabbt man får upp flåset igen, igår kände jag knappt av det när jag gjort 10 min och fortsatte i 5 till, sen 5 min gå med lutning och sen sprang jag ytterligare 3 till. Nu börjar det kännas roligare igen! Sen har jag naturligtvis fortsatt med gymmet efter bandet.

En annan anledning till varför jag behöver skärpa mig igen, är att jag har fått massa problem med ryggen som konsekvens av att jag suttit och pluggat dåligt kombinerat naturligtvis med många års datorsittande, vilket gjort musklerna i ryggen och länd-&korsryggen väldigt spända och trötta. Jag gick till en naprapat två gånger och han klämde på ryggen så jag knappt kunde röra mig på ett par dagar efteråt och skrek bara M rörde mig, men det gjorde det bättre. Jag fick också stränga order om att jag inte får sitta med benen i kors och att jag inte får sitta på fötterna som jag brukar... Svårt att vänja sig av vid!! Sen fick jag också tydliga instruktioner om att träna ryggen men också framför allt magen eftersom den stärker upp ryggen. Det märks också direkt hur mycket bättre det blir av träningen, och också hur mycket sämre det blir så fort jag slarvat ett par dagar.

Sist men inte minst har jag lagt om kosten. Jag kom till den viktiga slutsatsen att jag mått mycket bättre under förra året när jag i princip inte åt något som helst av pasta, potatis och ris utan istället körde på bulgur och quinoa. Därför har jag nu i princip lagt bort kolhydrater helt, eller så mycket jag känner för i alla fall. En del slinker med och jag tycker att man får unna sig saker ibland, men det blir ingen pasta, ris eller potatis i alla fall och det känns genast mycket bättre! Istället kör jag på mycket protein och nyttiga fetter, jag lever främst på keso, avokado och banan och sen halloumi, feta och mozzarella, sjukt gott! Det blir också perfekt för att jag skall vara pigg och glad, och jag saknar inte kolhydraterna alls! Däremot är det lite komplicerat ibland att inte få med pasta och sånt, eftersom det ju alltid ingår i maten.

De första skräpkilona försvann första dygnen redan, jag hoppas att det fortsätter så.

Fortsättning följer!

Inga kommentarer: