söndag, juli 20, 2008

Ett mål eller en hållpunkt på vägen

Bellmanstafetten den 13 september. Det är ett lopp jag velat springa i två år hittills, sedan jag flyttade till Stockholm, men då det krävs ett helt lag på 4 pers utöver en själv har det skitit sig båda gångerna.

Tills nu! På mitt sommarjobb finns ett helt gäng med folk som vill vara med å springa. Tack vare Mia som skickade ut ett mail till avdelningen så kommer det nu bli av. ÄNTLIGEN!

Det som jag känner är väldigt bra, förutom att jag faktiskt ska springa ett lopp, är motivationen. Nu har jag något att sikta på och träna inför. För den 13 september måste jag klara av att springa 5km utan att avlida på vägen. Yey!

Jag har börjat springa nu, den här veckan 19km totalt :) Har provat en (för mig) ny runda som totalt är ungefär 6,5km, den har jag tänkt kunna ta mig runt om en månad eller så utan att gå eller stanna.
Nackdelen är att det är mycket backar på rundan. Uppförsbackarna är inget problem, utom att jag får typ andnöd och tokmjölksyra i benen efter dom värsta. Det är nedförsbackarna som förstör! Jag har haft problem med knäna, det var ju bland annat därför jag till slut inte gjorde lumpen, och när det kommer en brant nedförsbacke måste jag gå nedför den eftersom jag annars får ont i knäna.
Ska försöka leta lite andra joggingrundor, det kan ju också vara bra för motivationen att inte alltid springa på samma ställe. Bra tips mottages tacksamt! :)

2 kommentarer:

annelie, c sa...

men eriiiiikaaaaaaa, 13 september krockar med något! :(

annelie igen sa...

annars tips om backarna är ju att träna upp styrkan kring knäna innan du ger dig på löpningen nerför backar... så du vet att kroppen orkar hålla emot i knäna :)